top of page

...

Dagen i forveien: skyll kjøttet i kaldt vann, og rens den for sener og slintrer.

 

Lag marinade: Legg kjøttet i en stor bolle, knus hvitløksfeddene med skallet på og ha oppi bollen.

 

Fyll med mørkt øl, eller annet øl du har tilgjengelig, til det akkurat dekker kjøttet.

 

Ha over saften fra to lime, dekk med plast og sett kaldt natten over.

 

Fyr opp smokeren, kullgrillen eller gassgrillen på 120 grader minimum 10-12 timer før den skal spises.

 

Om man ikke har smoker er det viktig å kun ha varme på den ene siden av grillen, for her skal vi grille på indirekte varme.

 

Ta ut kjøttet fra marinaden og tørk det godt.

 

Dryss BBQ rub jevnt over kjøttet på alle sider så det dekker godt. Finn en rub som ikke er alt for saltholdig, men gjerne med en god prosent med sukker.

 

Gni krydderet inn med tørre hender så det sitter godt.

 

Alternativt kan man smøre inn hele kjøttet med sennep, og drysse rub over det hele, men da må man ikke gni for da risikerer man at det klumper seg. Sennepen hjelper krydderet med å feste seg, og gir ingen utpreget sennepsmak.

 

Legg kjøttet direkte på rist på grillen og la det grille i ca 5 timer. Ved siden av kjøttet kan man legge en ildfast form fylt med vann, for å tilføre fuktighet gjennom hele prosessen.

 

Hver time skal du spraye kjøttet med kald eplejuice for å kjøle ned utsiden, da øker du sjansen for å få en fin “bark” på kjøttet.

 

Etter ca 5 timer pakker du inn kjøttet i dobbel aluminiumsfolie, ikke pakk den alt for tett, men la den få puste litt, og legg den tilbake på grillen. Her skal den ligge i 4-6 timer til den blir helt mør og nesten smørmyk. Stikk et steketermometer eller strikkepinne inn i kjøttet for å sjekke om den er ferdig, om kjøttet ikke gir motstand er den helt perfekt.

 

La kjøttet hvile i folien minst en time, gjerne i en kjølebag eller annet isolerende (uten kjøleelementer)

 

Nå kan du rive kjøttet fra hverandre eller skjære det i tynne skiver.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Langtidsgrillet høyrygg

Langtidsgrillet høyrygg

Langtidsgrillet høyrygg er så mørt og godt at det nesten smelter på tungen. Det tar lang tid, men det er utrolig gøy, og verdt ventetiden. Skaff deg en smoker, planlegg i god tid og imponér gjestene med en taco på høyeste nivå!

 

Servér med rømme, pica de gallo, mango- og avokadosalsa, syltet rødløk og salsa verde.

(5/5)

600 minutter

Lagre
bottom of page