top of page

...

Slik gjør du

Rens tomatillosene for blader og stilk, og del i 4.

 

Grovhakk løken og chilien. Her skal frøene med, men fjern dem om man ønsker en roligere variant.

 

Skrell hvitløken, og mos den lett  med en gaffel eller bredsiden av en kniv.

 

Legg råvarene i en kjele og dekk med vann til en cm over ingrediensene. Ha i salt.

 

Kok opp vannet og la koke i 12-15 minutter til tomatene og chilien er helt møre.

 

Når de er ferdig kokt, spar på en desiliter av kokevannet og sett til side.

 

Sil av vannet og legg i en blender eller en beholder til stavmikser.

 

Kjør sammen alt til en homogen masse.

 

Juster med kokevannet for å oppnå en relativt tynn og rennende konsistens.

 

La det avkjøle seg.

 

Smak til med salt om nødvendig.

laster...

porsjoner

Ingredienser

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Endelig er det tid for fårikål!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Dette kan du lage med høstens sopp!
Salsa verde

Salsa verde

Salsa verde er en klassisk mesikansk saus som brukes til taco og fiskeretter. Et friskt og spicy tilbehør som gir utrolig mye god smak. Prøv den på grillet hvit fisk!

Tomatillos kan være vanskelig å få tak i, så man kan bruke grønne tomater istedenfor om man finner det.

(5/5)

20 minutter

Lagre
bottom of page