
...

Grillet mais med urtesmør
Grillet mais med urtesmør er en skikkelig sommerfavoritt – søt, sprø og smakfull på akkurat den rette måten.
Den grillede maisen får en karamellisert overflate og masse smak, som forsterkes av et enkelt, men aromatisk urtesmør med hvitløk, persille og en skvis lime. Du kan bruke både ferske og ferdigkokte maiskolber, og tilberedningen er like rask som den er tilfredsstillende.
Perfekt som tilbehør til grillmat, men også god nok til å nytes alene – rett fra grillen. Smøret kan enkelt tilpasses med chili, røkt paprika eller parmesan for ekstra smak.
Resultatet er et saftig og smakfullt tilbehør som garantert faller i smak hos både små og store. Enkelt å lage, men med stor effekt på tallerkenen – en moderne klassiker på sommerens grillmeny.
(5/5)
20 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Bland smør, olivenolje, hvitløk, persille og salt i en liten skål. Sett til side.
For ferske maiskolber med skall: Dra skallet tilbake (men ikke fjern det helt), fjern “trådene” og brett skallet tilbake som beskyttelse.
For ferdigkokte: Pensle direkte med litt olje.
Grill maisen over høy varme i 8–12 minutter, vend jevnlig til du får jevne grillmerker og gyllen farge.
Når maisen er ferdig, pensle med urtesmøret mens den fortsatt er varm. (For fersk mais: husk å fjerne skallet før pensling)
Press gjerne litt lime over rett før servering.
Tips: Vil du ha mer kick? Tilsett litt chili, røkt paprika eller revet parmesan i smøret. Man kan også bytte ut persille med f.eks koriander eller kjørvel.
Server til for eksempel grillet biff med mastersaus eller til BBQ sommerkoteletter
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
