top of page

...

Grillet mais med urtesmør

Grillet mais med urtesmør

Grillet mais med urtesmør er en skikkelig sommerfavoritt – søt, sprø og smakfull på akkurat den rette måten.

 

Den grillede maisen får en karamellisert overflate og masse smak, som forsterkes av et enkelt, men aromatisk urtesmør med hvitløk, persille og en skvis lime. Du kan bruke både ferske og ferdigkokte maiskolber, og tilberedningen er like rask som den er tilfredsstillende.

 

Perfekt som tilbehør til grillmat, men også god nok til å nytes alene – rett fra grillen. Smøret kan enkelt tilpasses med chili, røkt paprika eller parmesan for ekstra smak.

 

Resultatet er et saftig og smakfullt tilbehør som garantert faller i smak hos både små og store. Enkelt å lage, men med stor effekt på tallerkenen – en moderne klassiker på sommerens grillmeny.

(5/5)

20 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Bland smør, olivenolje, hvitløk, persille og salt i en liten skål. Sett til side.

 

For ferske maiskolber med skall: Dra skallet tilbake (men ikke fjern det helt), fjern “trådene” og brett skallet tilbake som beskyttelse.

For ferdigkokte: Pensle direkte med litt olje.

 

Grill maisen over høy varme i 8–12 minutter, vend jevnlig til du får jevne grillmerker og gyllen farge.

 

Når maisen er ferdig, pensle med urtesmøret mens den fortsatt er varm. (For fersk mais: husk å fjerne skallet før pensling)

 

Press gjerne litt lime over rett før servering.

 

Tips: Vil du ha mer kick? Tilsett litt chili, røkt paprika eller revet parmesan i smøret. Man kan også bytte ut persille med f.eks koriander eller kjørvel.

 

Server til for eksempel grillet biff med mastersaus eller til BBQ sommerkoteletter

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page