
...

Rødkål
Rødkål er et klassisk tilbehør til julemiddagen og setter både farge og smak på tallerkenen. Den dype, sødmefulle smaken av karamellisert kål og epler balanseres perfekt med et hint av eddik og krydder, noe som gjør den til et naturlig følge til både ribbe, medisterkaker og julepølse.
Denne oppskriften gir en myk og saftig rødkål med rik smak og herlig aroma fra kanel og smør. Den kan lages flere dager i forveien og blir faktisk enda bedre når den får stå og trekke – perfekt for travle juledager.
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Finstrimle rødkål og skjær eplene i tynne båter. Smelt smør i en stor kjele på middels varme. Tilsett rødkål og epler, og la det surre i noen minutter til kålen begynner å falle litt sammen.
Dryss over sukker og la det karamellisere lett før du tilsetter eddik, kraft, salt og kanelstang. Rør godt sammen, legg på lokk og la rødkålen småkoke på svak varme i 45–60 minutter. Rør av og til, og tilsett eventuelt litt mer væske dersom den blir for tørr.
Smak til med ekstra eddik, sukker eller salt mot slutten, slik at du får en god balanse mellom sødme og syre.
La rødkålen hvile litt før servering – den blir bare bedre når den får stå en stund.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



