
...

Grillede blåskjell i folie med hvitløk og vårløk
Grillede blåskjell i folie er en enkel og imponerende rett som fanger smaken av sommer på sitt beste. Ved å tilberede blåskjellene i en tett foliepakke på grillen, får du saftige skjell som damper i sin egen kraft sammen med hvitvin, smør, hvitløk og vårløk.
Resultatet er en aromatisk og fyldig kraft med nydelig balanse mellom salt havsmak, smørfylde og friske urtetoner.
Retten krever minimalt med innsats, men gir maksimalt med smak , og kan lages hvor som helst der du har en grill.
Server blåskjellene rett fra pakken, gjerne med godt brød til å suge opp all den deilige kraften. Perfekt til uformelle sommerkvelder, bålturer eller som en sosial rett å dele rundt grillen. En uanstrengt, men luksuriøs sjømatopplevelse.
(5/5)
20 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Skyll blåskjellene godt i kaldt vann og kast de som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløken og eventuelt urter.
Hakk vårløken i tynne skiver.
Hold igjen en liten neve med urter og vårløk til pynt.
Lag en stor foliepakke (dobbel lag) og ha blåskjellene i midten. Tilsett hvitvin, smør, hvitløk, urter og vårløk. Krydre med litt salt og pepper. Lukk pakken tett igjen.
Legg pakken på grillen over høy varme i ca. 12-15 minutter, eller til skjellene åpner seg. Åpne pakken forsiktig – dampen er varm!
Ha en skvis sitron, friske urter og fersk vårløk på toppen, og server gjerne direkte fra pakken med godt brød ved siden av.
Tips! Server gjerne med eltefrie baguetter eller med pommes frites og aioli
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



