top of page

...

Eltefri baguette

Eltefri baguette

Disse eltefrie baguettene er skikkelig enkle å lage og gir et luftig, saftig brød med en sprø skorpe.

 

Eltefrie baguetter er en genial løsning for de som ønsker ferskt, hjemmelaget brød uten mye arbeid. Denne metoden krever ingen elting; i stedet røres deigen raskt sammen og får heve over natten, noe som utvikler en rik smak og luftig tekstur.

 

Ved å bruke de riktige ingrediensene oppnår man en baguette med ekstra struktur og smak. Etter heving formes deigen forsiktig til avlange emner, pensles med vann og strøs med frø før steking. Resultatet er lekre og luftige baguetter med sprø skorpe og myk kjerne, perfekte til frokost, lunsj eller som tilbehør til supper og salater.

 

Med minimal innsats får du nystekte og velsmakende, franske baguetter rett fra ovnen – sprø utenpå og myke inni!

(5/5)

120 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

Rør gjæren og sukkeret ut i lunkent vann og la blandingen stå i 15 minutter til den begynner å skumme.

 

Bland inn halvparten av hvetemelet og saltet, og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott til den er klissete, rør så inn resten av hvetemelet. Deigen skal være løsere enn en vanlig gjærdeig.

 

Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i romtemperatur i 1 time til dobbel størrelse.

Strø godt med mel på benken og hell deigen forsiktig ut.

 

Del deigen i to like store emner og form dem forsiktig til baguetter ved å strekke dem lett.

 

Legg baguettene på et stekebrett med bakepapir eller i en baguetteform. La dem etterheve i ca. 30 minutter mens ovnen forvarmes til 240 grader over- og undervarme. Sett en ildfast form med vann i bunnen av ovnen for å skape damp, som gir en sprø skorpe.

 

Ta ut formen med vann og stek baguettene midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne og har en hul lyd når du banker lett på undersiden.

 

Avkjøl på rist før servering. Nyt ferske, sprø baguetter!

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page