
...

Rotmos (kålrabistappe)
Kålrabistappe – eller rotmos som mange kaller det – er selve hjertet på tallerkenen når det serveres pinnekjøtt. Den myke, runde smaken og smørglinsende konsistensen balanserer det salte, kraftige kjøttet og gjør måltidet komplett. Denne oppskriften gir deg den klassiske smaken, men også de små triksene som gjør den helt perfekt.
Hemmligheten ligger i kombinasjonen av kålrot, gulrøtter og litt mandelpotet – en blanding som gir både sødme, rundhet og silkemyk tekstur. Gulroten er helt avgjørende for smaken; den runder av kålrotens naturlige bitterhet og tilfører en delikat sødme. Potetene jevner ut stappen og gir en kremet, luftig konsistens uten at den blir for tung.
(4.5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Skrell kålrot og gulrøtter, og kutt dem i jevne biter – jo mindre biter, jo raskere koker de. Kok grønnsakene i lettsaltet vann i ca. 40 minutter, til de er helt møre. Samtidig koker du mandelpotetene i en egen kjele til de også er møre.
Hell av vannet og sett kjelene tilbake på platen et minutt for å dampe ut fuktigheten. Dette er viktig for å unngå at stappen blir vannete. Mos deretter grønnsakene sammen – gjerne med en potetstapper – og behold gjerne litt struktur for en mer rustikk konsistens.
Tilsett godt med smør (ikke spar på det!), rør inn fløte og smak til med salt og nykvernet pepper.
For den ultimate smaken: rør inn et par spiseskjeer av kraften fra pinnekjøttet rett før servering. Det gir en rund, fyldig og umami-rik smak som løfter kålrabistappen til et helt nytt nivå. Server rykende varm til pinnekjøtt, pølser eller andre klassiske julemiddager.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



