top of page

...

Rotmos (kålrabistappe)

Rotmos (kålrabistappe)

Kålrabistappe – eller rotmos som mange kaller det – er selve hjertet på tallerkenen når det serveres pinnekjøtt. Den myke, runde smaken og smørglinsende konsistensen balanserer det salte, kraftige kjøttet og gjør måltidet komplett. Denne oppskriften gir deg den klassiske smaken, men også de små triksene som gjør den helt perfekt.

 

Hemmligheten ligger i kombinasjonen av kålrot, gulrøtter og litt mandelpotet – en blanding som gir både sødme, rundhet og silkemyk tekstur. Gulroten er helt avgjørende for smaken; den runder av kålrotens naturlige bitterhet og tilfører en delikat sødme. Potetene jevner ut stappen og gir en kremet, luftig konsistens uten at den blir for tung.

(4.5/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Skrell kålrot og gulrøtter, og kutt dem i jevne biter – jo mindre biter, jo raskere koker de. Kok grønnsakene i lettsaltet vann i ca. 40 minutter, til de er helt møre. Samtidig koker du mandelpotetene i en egen kjele til de også er møre.

 

Hell av vannet og sett kjelene tilbake på platen et minutt for å dampe ut fuktigheten. Dette er viktig for å unngå at stappen blir vannete. Mos deretter grønnsakene sammen – gjerne med en potetstapper – og behold gjerne litt struktur for en mer rustikk konsistens.

 

Tilsett godt med smør (ikke spar på det!), rør inn fløte og smak til med salt og nykvernet pepper.

 

For den ultimate smaken: rør inn et par spiseskjeer av kraften fra pinnekjøttet rett før servering. Det gir en rund, fyldig og umami-rik smak som løfter kålrabistappen til et helt nytt nivå. Server rykende varm til pinnekjøtt, pølser eller andre klassiske julemiddager.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

Oppskriftsbilde - Lignende oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

Oppskriftsbilde - Populært nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Kunsten å lage den perfekte pizzaen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
bottom of page