...
Slik gjør du
Kutt halvparten av kantarellen i biter, behold den andre halvparten hel.
Smelt smør i en kjele og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk, stek på middels varme til løken er blank. Tilsett hvitvin og reduser til halv mengde. Ha i kantarell og stek videre i et par minutter.
Hell i kraft og fløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Kjør suppen med stavmikser.
Bland ut maisenna i kaldt vann og jevn suppen til ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek resten av kantarellene i smør og krydre med salt og pepper.
Server suppen med smørstekt kantarell og topp med finhakket gressløk.
Tips! Server med skappelbrød og godt smør til!
laster...
porsjoner
Ingredienser
Kantarellsuppe
Kantarellsuppe er utrolig godt! Fløte og kraft får frem det beste i kantarellene, og denne suppen vil imponere alle rundt middagsbordet! Server den gjerne som forrett til en høstmiddag med venner, eller som en middag alene med godt brød til!
(4.9/5)
30 minutter