...
Slik gjør du
Pisk fløten i 10-15 minutter til den har skilt seg og fått en kornete konsistens. Det du sitter igjen med nå er smør og kjernemelk.
Hell massen over i en sil og sil av kjernemelken, klem ut så mye som mulig av kjernemelken.
Ha smøret over i en bolle med iskaldt vann og “vask” smøret. Dette er for å få ut eventuelle rester av kjernemelk, jo renere smør du får, jo bedre blir resultatet og holdbarheten.
Ta smøret ut av vannet og tørk det. Dryss over salt og kna det inn. Saltet gir god smak og bedre holdbarhet.
Oppbevar kaldt i en lufttett boks.
1 l fløte
1 ts salt
porsjoner
Ingredienser
ANNONSE
ANNONSE
Flere oppskrifter
...
...
Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Hjemmelaget smør
Hjemmelaget smør er veldig enkelt å lage og får en fantastisk smak. Du kan tilsette blant annet krydder eller urter om du vil smakssette det.
(5/5)
20 minutter