
...

Aioli med stavmikser
Aioli laget med stavmikser er både raskt, enkelt og nesten umulig å mislykkes med – perfekt når du vil ha en kremet, fyldig og intens hvitløksmajones på bare noen minutter.
Med få ingredienser og riktig teknikk får du en tykk og stabil emulsjon med rik smak av hvitløk, frisk sitron og et lite sting fra dijonsennep. Denne oppskriften gir en raus porsjon som passer til alt fra grillmat og skalldyr til pommes frites og brød.
Trikset er å bruke romtempererte ingredienser og helle oljen i bollen før du setter stavmikseren i. Resultatet? En silkemyk, hjemmelaget aioli som overgår det meste du finner i butikken – både på smak og konsistens.
Denne oppskriften holder til et stort syltetøyglass.
(4.5/5)
10 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Ha eggeplommer, hvitløk, dijonsennep, salt og sitronsaft i et høyt stavmikserglass eller en smal bolle.
Hell all oljen over - ikke rør.
Sett stavmikseren helt ned i bunnen, start den, og hold den i ro i ca. 10 sekunder til du ser at aiolien begynner å emulgere i bunnen.
Når bunnen er tykk og hvit, løft stavmikseren sakte oppover mens du mikser videre til all oljen er blandet inn.
Smak til med mer sitron, salt eller hvitløk ved behov.
Sett kjølig.
Aiolien holder seg 4–5 dager i kjøleskap.
Tips! Bruk solsikke- eller annen nøytral olje for mild smak.
Eggehvitene kan du bruke til drinker, f.eks amaretto sour.
Passert til f.eks Moules frites eller som dip til focaccia
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
