
...

Moules frites med aioli
Moules frites er en skikkelig fransk klassiker! Server denne med hjemmelaget aioli og sprø fries.
Moules frites med aioli er en klassisk og uforglemmelig rett som stammer fra Belgia og Frankrike, og er en favoritt blant sjømatelskere. Denne retten består av ferske blåskjell som dampes i en smakfull buljong, ofte med hvitløk, persille og hvitvin, og serveres med sprø, gyldne pommes frites.
For å gjøre retten enda mer uimotståelig, tilsettes en deilig aioli – en kremet hvitløkssaus som gir både friskhet og rikdom til smaken. Moules frites er perfekt som en festlig middag eller som en del av et uformelt måltid med venner, og den kombinerer sjømatens delikate smaker med den deilige crunchen fra frittene på en fantastisk måte!
Ikke nok ratings ennå
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Stek pommes frites i ovnen eller friter i solsikkeolje.
Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.
Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, stangselleri, sjalottløk og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.
Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.
Løft blåskjellene ut av gryten og tilsett fløte, kok ned til passe tykkelse.
Skru av varmen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha blåskjellene tilbake i kjelen, dryss over gressløk og server med pommes frites og aioli.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
