...
Slik gjør du
Skyll eplene og fjern kjernen. Kutt i biter og ha over i en kjele. Ha i vann og kanel, la koke i 20-30 minutter. Tilsett sukker og rør godt, kjør eventuelt med stavmikser eller i foodprosessor. Avkjøl.
Ha smør i en stekepanne og smelt. Tilsett knuste kavringer, sukker og kanel. Stek gyllent i 5 minutter. Avkjøl.
Pisk fløte, med sukker og frøene fra vaniljestangen.
Anrett et glass lagvis og pynt med sitronmelisse.
Tips 1! Prøv også tilslørte jordbær,- eller plommepiker
Tips 2! Man kan også skrelle eplene før koking, men spesielt på røde epler gir skallet en veldig flott farge på mosen.
laster...
porsjoner
Ingredienser
Tilslørte bondepiker
Tilsørte bondepiker er den norskeste av de norske dessertene! Her kombineres alt det beste norsk landbruk har å by på, friske og søte epler kombinert med luftig krem og sprø kavring!
(5/5)
45 minutter