top of page

...

Sprø kikerter

Sprø kikerter

Sprø kikerter er populært både i India, Nord-Afrika, Midtøsten og Østeuropa, og det med god grunn! Bruk i salat, som topping på hummus, tilbehør til middag, eller som snacks!

 

Denne enkle retten starter med å skylle hermetiske kikerter grundig under kaldt vann for å fjerne overflødig stivelse og natrium. Deretter er det viktig å tørke kikertene grundig med et rent kjøkkenhåndkle eller tørkepapir; dette trinnet er essensielt for å oppnå den ønskede sprøheten under steking. Når kikertene er tørre, blandes de med en liten mengde olje og krydder etter eget ønske.

 

Resultatet etter steking er en allsidig snack som kan nytes alene, som topping på salater, eller som et sprøtt element i ulike retter. Sprø kikerter er ikke bare en deilig godbit, men også en kilde til protein og fiber, noe som gjør dem til et sunnere alternativ til tradisjonelle snacks!

(4.7/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Forvarm ovnen til 200 grader. Tøm kikertene over i et dørslag, skyll dem godt under kaldt vann, og la dem renne av seg. Tørk kikertene grundig med et rent kjøkkenhåndkle eller tørkepapir.

 

Legg de tørkede kikertene i en bolle, og tilsett olivenolje, paprikapulver, hvitløkspulver, spisskummen, cayennepepper, salt og pepper. Bland godt til kikertene er jevnt dekket av krydder og olje.

 

Spre kikertene utover en stekeplate dekket med bakepapir, slik at de steker jevnt.

 

Stek kikertene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er sprø og gyllenbrune. Rist på stekeplaten halvveis i steketiden for å sikre jevn steking.

 

Ta ut kikertene av ovnen og la dem avkjøle seg litt før servering. De blir enda sprøere når de kjøles ned.

 

Tips! Man kan variere i det uendelige med krydder og spice, finn din egen favorittblanding og tilpass smakene til middagen! Godt som topping på hummus

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page