top of page

...

Slik gjør du

Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det på alle sider i en panne, eller 8 min på 200 grader i airfryer.

 

Ha kjøttet over i en kjele og hell over øl sammen med laurbærblad, gulrot, timian og persille.

 

Kutt baconet i 1 cm stimler. Del soppen i 2. Grovhakk løk og hvitløk. Grovhakk persillestilkene.

 

Stek bacon sammen med sopp, persillestilker, løk og hvitløk til det får litt farge, og ha i kjelen når dette er klart.

 

Kok opp og la dette småputre i minimum 2 timer uten lokk til kjøttet er helt mørt. Etterfyll med litt vann eller kraft om det fordamper mye væske. Kjøttet bør være dekket med væske hele tiden.

 

Når kjøttet er mørt siler du av kraften og koker den ned til den tykner. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft.

 

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i kjelen og hold det varmt til servering.

 

Kok byggryn etter anvisning på pakken, og ha over hakket persille ved servering.

 

Tips! Man kan bytte ut lammekjøttet med f.eks svinekjaker eller høyrygg av storfe.

laster...

porsjoner

Ingredienser

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Endelig er det tid for fårikål!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Dette kan du lage med høstens sopp!
Ølkokt gryte med fårikålkjøtt

Ølkokt gryte med fårikålkjøtt

Denne oppskriften er basert på en klassisk norsk braisert gryterett. Ølkokt gryte med fårikålkjøtt er en robust og smaksrik rett der mørt lam får trekke i en kraft laget av øl, urter og grønnsaker. Ølet gir gryta en fyldig dybde, mens kjøttet blir ekstra saftig og smakfullt.

 

Dette fårikålkjøttet fikk terningkast 6!

(4.9/5)

180 minutter

Lagre
bottom of page