top of page

...

Kjøttfull fårikål

Kjøttfull fårikål

Denne fårikålen med en blanding av saftige lammelårskiver og tradisjonelt fårikålkjøtt gir en ekstra kjøttfull opplevelse. Tilsatt gulrot for en mild sødme, gir denne varianten en balansert og rik opplevelse av Norges nasjonalrett med en liten vri.

 

Kjøttfull fårikål er en klassisk og hjertelig norsk rett som kombinerer mørt lammekjøtt med den enkle, men smakfulle kålen. Denne retten er en del av den norske mattradisjonen og blir ofte sett på som en av de beste høst- og vinterrettene. Med sin fyldige og rike smak, fårikål er perfekt for kalde dager når man ønsker en mettende og varmende middag.

 

Kjøttet blir kokt sammen med kål og krydder, og den langsomme tilberedningen gir en saftig og smakfull rett hvor smakene får tid til å utvikle seg. Server den gjerne med kokte poteter, og du har et komplett, smakfullt måltid!

 

Dette fårikålkjøttet fikk terningkast 6!

(5/5)

180 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

Ta vekk de ytterste bladene på kålen og del i båter.

 

Skrell og kutt gulrot i skiver.

 

Legg kjøtt, kål og gulrot lagvis i en gryte og dryss over salt, pepper og hvetemel mellom hvert lag.

 

Hell på vann og legg på lokk. Kok opp og skru ned varmen til middels, la kjøttet trekke i 3 timer til det er helt mørt.

 

Smak til med salt om nødvendig.

 

Tips 1! Ha også i epelbiter mellom lagene sammen med gulroten, for å balansere retten med litt syrlighet.

 

Tips 2! Sil av kraften og kok den litt inn før du heller den tilbake i gryten, for en enda rikere smak.

 

 

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page