top of page

...

Indisk gryte med fårikålkjøtt

Indisk gryte med fårikålkjøtt

En indiskinspirert gryte med fårikålkjøtt forener tradisjonell norsk mat med eksotiske krydder. Saftig og mørt lam kombinert med smaker som garam masala, ingefær og koriander skaper en varmende og aromatisk rett som gir en ny vri på en kjent råvare!

 

Dette er en spennende vri på en norsk klassiker, hvor mørt og smakfullt lammekjøtt får koke i en krydret saus full av varme og dybde. Inspirert av det indiske kjøkkenet kombinerer denne retten aromatiske krydder som garam masala, ingefær, hvitløk og chili, noe som gir en fyldig og smaksrik opplevelse.

 

Langtidskokingen gjør at kjøttet blir ekstra mørt og sausen får en rik konsistens. Server gryten med basmatiris, naan eller chapati for en komplett smaksopplevelse. Denne retten er perfekt for kalde dager hvor du ønsker noe både nærende og spennende på middagsbordet!

 

Dette fårikålkjøttet fikk terningkast 6!

(4.6/5)

180 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern. Stek løk, hvitløk og ingefær i en stor kjele med litt olje til det blir mykt. Tilsett tomatpure på slutten og fres lett.

 

Kutt paprika i strimler.

 

Varm opp en stor kjele med litt olje. Ha i paprika, tomatpure, paprikapulver, gurkemeie, kayennepepper og garam masala, og fres dette til det begynner å dufte krydder og paprikaen mykner.

 

Ha i tomater og kraft, og la koke sammen med krydrene i ca 10 minutter.

 

Kutt kjøttet i store biter (beina skal være med), krydre med salt og pepper, og brun det raskt på alle sider i en panne med litt olje, eller 5 min på 200 grader i airfryer.

 

Ha kjøttet i kjelen og la småputre i minimum 2 timer til kjøttet er mørt.

 

Ha i kokkosmelk og kok opp.

 

Smak til med salt, pepper og limesaft.

 

Server med mangochutney, nanbrød og ris til, og dryss over koriander ved servering.

 

Tips! Ha over granateplekjerner som pynt og for litt ekstra friskhet.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page