top of page

...

Fårikål i airfryer

Fårikål i airfryer

Prøv fårikål med airfryer! I denne oppskriften har vi brunet kjøttet og kålen i airfryer, noe som gir retten en dypere og mer karamellisert smak. Resultatet blir ett nivå opp fra den klassiske fårikålen, og er virkelig å anbefale! Dropp gryter, gris og stress, prøv denne oppskriften i airfryer!

 

Fårikål består hovedsakelig av to ingredienser: lam (eller sau) og kål, som kokes sammen til en enkel, men smakfull gryte. Med denne oppskriften kan du gjøre det hele i airfryeren.

 

Denne retten har vært en del av norsk matkultur i mange hundre år, og det er antatt at den har røtter som strekker seg tilbake til vikingtiden.Fårikål er en sesongbasert rett som tradisjonelt spises i høstmånedene, spesielt i september og oktober, når lammet er i sesong.

 

I tillegg til å være en hjertelig og smakfull middag, har fårikål også en sterk kulturell betydning. Hvert år, den siste torsdagen i september, feires "Fårikålens dag", hvor hele Norge samles rundt bordet for å nyte denne klassiske retten. Den er en hyllest til norske tradisjoner, og minner oss om viktigheten av enkel, men velsmakende mat laget med kjærlighet og respekt for råvarene.

 

Dette fårikålkjøttet fikk terningkast 6!

(5/5)

180 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Ta vekk de ytterste bladene på kålen og del i båter. Legg båtene i airfryeren og stek i 8 minutter på 180 grader til kålen har fått en fin brunet overflate.

 

Legg fårikålkjøtt i airfryeren og krydre med salt og pepper, stek i 12 minutter på 200 grader til kjøttet har fått en fin brunet overflate.

 

Skrell og kutt persillerot i biter og kutt opp hvitløk og rosmarin.

 

Legg kjøtt, kål, persillerot, hvitløk og rosmarin lagvis i en gryte og dryss over salt, pepper og hvetemel mellom hvert lag.

 

Hell på vann og legg på lokk. Kok opp og skru ned varmen til middels, la kjøttet trekke i 3 timer til det er helt mørt.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page