
...

Syltet kantarell
Sylting av sopp er en god måte å redusere matsvinnet på! De smaker godt på blant annet pizza med blåmuggost, eller som tilbehør til grønnsaker og viltkjøtt.
Syltede kantareller er en delikatesse som kombinerer skogens gull med en syrlig og aromatisk lake, noe som gir en spennende smak og lang holdbarhet. For å lage syltede kantareller starter man med å rense soppen grundig for jord og rusk. Deretter kokes en syltelake bestående av eddik, sukker og vann opp sammen med krydder som laurbærblad og hel pepper. Når laken koker, tilsettes kantarellene og gis et raskt oppkok før både sopp og lake helles over i steriliserte glass. Etter avkjøling oppbevares glassene kjølig, og soppen kan nytes som tilbehør til ulike retter.
Denne metoden bevarer kantarellenes unike smak og tekstur, samtidig som syltelaken tilfører en pikant syrlighet som komplementerer mange matretter!
(4.9/5)
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Rens og skyll kantarellen godt. Riv i biter.
Kok opp eddik, sukker, vann, laurbærblad og hel pepper. La småkoke i 2-3 minutter.
Ha i kantarell og gi et raskt oppkok.
Ha alt over i et passe stort glass med lufttett lokk, og sett kaldt.
La stå i minst ett døgn før servering. Holdbarhet på minst 3 måneder i kjøleskap.
Tips! For å sterilisere glass, varm opp ovnen på 100 grader, vask og skyll glassene godt, og la stå i ovnen til de er helt tørre.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
