top of page

...

Svin indrefilet med eplesaus og potetmos

Svin indrefilet med eplesaus og potetmos

Denne retten slår aldri feil, og kanskje er det barnas nye favoritt? Milde gode smaker som passer de fleste ganer!

 

Svin indrefilet med eplesaus og potetmos er en raffinert rett som kombinerer saftig svinekjøtt med en sødmefull og syrlig eplesaus, akkompagnert av en kremet potetmos. For å tilberede denne retten stekes svinefileten først i en panne med smør og salvieblader til den får en gyllen overflate, deretter etterstekes den i ovnen for å oppnå perfekt mørhet. Eplesausen lages ved å redusere eplejuice sammen med sjalottløk og hvitvin, noe som gir en fyldig og aromatisk saus som harmonerer utmerket med svinekjøttet. Den kremede potetmosen tilfører en myk tekstur som balanserer de øvrige smakene i retten.

 

Denne smakskombinasjonen gjør retten til et populært valg for både store og små, og den egner seg godt til både hverdagsmiddager og festlige anledninger!

(4.9/5)

45 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Krydre indrefileten godt med salt og pepper.

 

Ha smør i en stekepanne sammen med salvieblader og stek indrefileten i 2-3 minutter på hver side til gyllen. Legg den i en ildfast form og stek videre i ovn på 160 grader i 10-15 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 68 grader.

 

Ha eplejuice i samme stekepanne og kok opp. Tilsett maisenna og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

 

Skrell og kok mandelpoteten mør. Sil av vannet og ha i fløte og smør. Mos alt sammen og smak til med salt og pepper.

 

La indrefileten hvile 5 minutter før du kutter den opp.

 

Tips! Har du en juicer, prøv å lage sausen med juice fra hageeplene dine!

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page