
...

Svin indrefilet med eplesaus og potetmos
Denne retten slår aldri feil, og kanskje er det barnas nye favoritt? Milde gode smaker som passer de fleste ganer!
Svin indrefilet med eplesaus og potetmos er en raffinert rett som kombinerer saftig svinekjøtt med en sødmefull og syrlig eplesaus, akkompagnert av en kremet potetmos. For å tilberede denne retten stekes svinefileten først i en panne med smør og salvieblader til den får en gyllen overflate, deretter etterstekes den i ovnen for å oppnå perfekt mørhet. Eplesausen lages ved å redusere eplejuice sammen med sjalottløk og hvitvin, noe som gir en fyldig og aromatisk saus som harmonerer utmerket med svinekjøttet. Den kremede potetmosen tilfører en myk tekstur som balanserer de øvrige smakene i retten.
Denne smakskombinasjonen gjør retten til et populært valg for både store og små, og den egner seg godt til både hverdagsmiddager og festlige anledninger!
(4.9/5)
45 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Krydre indrefileten godt med salt og pepper.
Ha smør i en stekepanne sammen med salvieblader og stek indrefileten i 2-3 minutter på hver side til gyllen. Legg den i en ildfast form og stek videre i ovn på 160 grader i 10-15 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 68 grader.
Ha eplejuice i samme stekepanne og kok opp. Tilsett maisenna og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Skrell og kok mandelpoteten mør. Sil av vannet og ha i fløte og smør. Mos alt sammen og smak til med salt og pepper.
La indrefileten hvile 5 minutter før du kutter den opp.
Tips! Har du en juicer, prøv å lage sausen med juice fra hageeplene dine!
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
