
...

Surkål
Surkål er et uunnværlig tilbehør til norsk julemat og den perfekte følgesvenn til ribbe, medisterkaker og pølser. Den milde syrligheten fra eddiken balanseres av sødme fra epler og sukker, mens karve og smør gir den klassiske smaken vi forbinder med julemiddagen.
Denne oppskriften gir en myk, smakfull og saftig surkål som blir enda bedre når den får stå og trekke – gjerne til dagen etter. En ekte tradisjonsrett som fyller huset med duften av norsk jul.
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Finstrimle hodekål og skjær eplene i tynne båter. Smelt smør i en stor kjele på middels varme, og ha i kålen. La den surre et par minutter mens du rører.
Tilsett epler, karve, salt, sukker, eddik, pepper og kraft. Rør godt sammen, legg på lokk og la surkålen småkoke på svak varme i 45–60 minutter. Rør av og til, og spe med litt mer væske om det trengs.
Smak til mot slutten med mer eddik eller sukker for å få den klassiske balansen mellom syrlighet og sødme.
Surkål kan gjerne lages dagen før – smaken blir enda bedre når den får stå og trekke.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



