top of page

...

Speltvafler

Speltvafler

Skikkelig gode speltvafler laget med rømme og fløte!

 

Speltvafler er en velsmakende vri på den tradisjonelle vaffelen, hvor hvetemelet erstattes helt eller delvis med speltmel. Spelt er en eldgammel kornsort kjent for sin milde nøtteaktige smak og høye næringsinnhold, noe som gir vaflene en rikere smak og en litt grovere tekstur. Det er viktig å la røren svelle i ca. 30 minutter før steking for å oppnå den beste konsistensen. Resultatet er gyldne og sprø vafler med en saftig innside, perfekte til både frokost, lunsj eller som en søt avslutning på dagen.

 

Server dem gjerne med tradisjonelt pålegg som brunost, syltetøy eller rømme, eller prøv noe nytt som frisk frukt og honning!

(4.8/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Pisk egg og sukker godt sammen. Rør inn fløte og rømme og spe på med melk.

 

Ha i vaniljesukker, bakepulver og smeltet smør. Rør godt.

 

Ha i mel og rør til en klumpfri røre, men ikke rør unødvendig lenge.

 

La røren svelle i 15 minutter før du steker vaflene.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page