
...

Søte plommer
Syltede plommer er en fin måte å bruke plommen fra hagen på. De er gode til blant annet moden ost, iskrem, eller som dessert med pisket krem og knust kjeks. De har holdbarhet på mange måneder og kan brukes gjennom hele vinteren!
Søte plommer er en enkel og smakfull måte å bevare de deilige høstplommene på. Denne oppskriften fremhever plommens naturlige sødme ved å koke dem sammen med sukker og krydder som kanel og stjerneanis. Resultatet er en syltet eller kompott-lignende blanding som er perfekt som tilbehør til desserter, som topping på yoghurt, eller som fyll i kaker og terter. De søte plommene kan også brukes til å lage smakfulle sauser til kjøttretter, eller som en ingrediens i et hjemmelaget syltetøy.
Enkle å lage, og en herlig måte å ta vare på plommene på for å nyte dem langt utover høsten.
(4.9/5)
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og kanel. La krydderlaken småkoke i 10 minutter.
Skru av varmen på koketoppen.
Legg plommene i laken, tilsett sitronsaft og la dem trekke i 5-10 minutter. Plommene skal bli gjennomvarme, men skal ikke bli for møre.
Løft plommene opp av laken og over på rene, varme glass med tett lokk.
Gi laken et nytt oppkok og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt for å minimere luft og bakterietilførsel.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Tips! For å sterilisere glass, sett ovnen på 100 grader. Vask glassene helt rene. Sett glassene i ovnen og la dem stå i 10-15 minutter til de er helt tørre. Viktig for en bakteriefri oppbevaring.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
