top of page

...

Slik gjør du

Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og kanel. La krydderlaken småkoke i 10 minutter.

 

Skru av varmen på koketoppen.

 

Legg plommene i laken, tilsett sitronsaft og la dem trekke i 5-10 minutter. Plommene skal bli gjennomvarme, men skal ikke bli for møre.

 

Løft plommene opp av laken og over på rene, varme glass med tett lokk.

 

Gi laken et nytt oppkok og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt for å minimere luft og bakterietilførsel.

 

Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.

 

Tips! For å sterilisere glass, sett ovnen på 100 grader. Vask glassene helt rene. Sett glassene i ovnen og la dem stå i 10-15 minutter til de er helt tørre. Viktig for en bakteriefri oppbevaring.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Søte plommer

Søte plommer

Syltede plommer er en fin måte å bruke plommen fra hagen på. De er gode til f.eks moden ost, iskrem, eller som dessert med pisket krem og knust kjeks. De har holdbarhet på mange måneder og kan brukes gjennom hele vinteren!

(4.9/5)

30 minutter

Lagre
bottom of page