top of page

...

Smørdampet nykål

Smørdampet nykål

Et tilbehør som hører den norske sommeren til! Passer til all grillmat!

 

Smørdampet nykål er en klassisk rett som fremhever den milde og søte smaken av fersk sommerkål. Denne enkle tilberedningsmetoden bevarer kålets sprøhet samtidig som den tilfører en rik smørsmak. For å lage smørdampet nykål, del kålen i grove båter og legg dem i en romslig kjele. Tilsett vann og smør, og kok opp under lokk i 3–4 minutter til kålen er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til med salt og pepper før servering.

 

Denne retten passer også utmerket som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, eller som en selvstendig vegetarisk rett.

(4.6/5)

10 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

1 stk nykål

2 ss smør

2 dl vann

salt og pepper


porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Kutt nykål i båter.

 

Ha smør og vann i en kjele, kok opp.

 

Legg i kålen og sett på lokk.

 

La alt dampe i 3-4 minutter og krydre med salt og pepper før servering.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page