top of page

...

Slik gjør du

Varm opp kremfløte, sirup og sukker i en kjele til blandingen når kokepunktet. Tilsett smøret og rør til det er smeltet. La blandingen avkjøles til den er lunken.

 

Sikt sammen de tørre ingrediensene – hvetemel, krydder og natron – og bland dem gradvis inn i den lunkne sirupsblandingen. Elt deigen godt til den er jevn og smidig.

 

Pakk deigen i plastfolie eller legg den i en bolle med lokk, og sett den kaldt i minst 4 timer for at den skal bli enklere å jobbe med.

 

Forvarm ovnen til 175 °C. Dekk ett eller flere bakebrett med bakepapir.

 

Kjevle deigen ut til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Bruk en linjal og en baketrinse til å skjære ut snipper i ca. 5 x 5 cm. Flytt snippene forsiktig over på bakebrettet.

 

Skåld mandler og del dem i to. Pisk eggehviten lett med en gaffel, og pensle en liten flekk midt på hver snipp. Pynt med en halv mandel på hver kake.

 

Stek sirupsnippene midt i ovnen i ca. 5 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist før oppbevaring.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Sirupsnipper

Sirupsnipper

Sirupsnipper er en av de mest klassiske småkakene i norsk juletradisjon, kjent for sin sprø tekstur og delikate kryddersmak. Disse kakene er enkle å kjenne igjen med sin diamantform og pyntede mandel på toppen.

(4.7/5)

60 minutter

Lagre
bottom of page