
...

Sirupsnipper
Sirupsnipper er en av de mest klassiske småkakene i norsk juletradisjon, kjent for sin sprø tekstur og delikate kryddersmak. Disse kakene er enkle å kjenne igjen med sin diamantform og pyntede mandel på toppen.
Dette er en tradisjonell norsk småkake som ofte forbindes med julen. Disse sprø og aromatiske kakene, kjent for sin lange holdbarhet, er laget med en deig som inneholder ingredienser som mørk sirup, fløte, smør, sukker og en blanding av krydder som ingefær, kanel, anis og pepper. Deigen rulles ut tynt, skjæres i snipper og pyntes med halve skåldede mandler før steking.
Resultatet er en velsmakende småkake som passer perfekt til julebaksten!
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Varm opp kremfløte, sirup og sukker i en kjele til blandingen når kokepunktet. Tilsett smøret og rør til det er smeltet. La blandingen avkjøles til den er lunken.
Sikt sammen de tørre ingrediensene – hvetemel, krydder og natron – og bland dem gradvis inn i den lunkne sirupsblandingen. Elt deigen godt til den er jevn og smidig.
Pakk deigen i plastfolie eller legg den i en bolle med lokk, og sett den kaldt i minst 4 timer for at den skal bli enklere å jobbe med.
Forvarm ovnen til 175 °C. Dekk ett eller flere bakebrett med bakepapir.
Kjevle deigen ut til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Bruk en linjal og en baketrinse til å skjære ut snipper i ca. 5 x 5 cm. Flytt snippene forsiktig over på bakebrettet.
Skåld mandler og del dem i to. Pisk eggehviten lett med en gaffel, og pensle en liten flekk midt på hver snipp. Pynt med en halv mandel på hver kake.
Stek sirupsnippene midt i ovnen i ca. 5 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist før oppbevaring.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
