top of page

...

Serinakaker

Serinakaker

Serinakaker er en klassiker blant de syv slagene og kjent for sin enkle tilberedning og deilige smak. Disse sprø småkakene med et hint av vanilje og et dryss av hakkede mandler er perfekte til kaffen eller som en del av julebaksten. Med sin korte steketid og enkle fremgangsmåte er de ideelle for travle førjulsdager.

 

Dette er en tidløs småkake som har vært en del av norsk julebakst i over 100 år. Disse sprø, runde kakene, toppet med hakkede mandler og perlesukker, er kjent for sin enkle tilberedning og deilige smak.

Med en deig bestående av hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, smør, sukker og egg, formes små kuler som lett trykkes flate før pensling med eggehvite og dryssing av mandler og perlesukker.

 

Stekes de i ca. 10 minutter på 200 grader, og gir omtrent 30 lekre småkaker som er perfekte til kaffen eller som en del av julebaksten!

Ikke nok ratings ennå

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret med fingertuppene til blandingen ligner grov sand.

 

Tilsett sukker og egg, og elt deigen lett sammen med hendene til den blir jevn og smidig. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile kaldt i minst 30 minutter for enklere utforming.

 

Form deigen til en lang pølse og skjær den i jevne biter. Rull hver bit til en kule og trykk dem lett ned på et bakebrett kledd med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 30 småkaker.

 

Pisk eggehviten lett og pensle over kakene. Dryss hakkede mandler på toppen for ekstra smak og tekstur.

 

Stek kakene midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøl dem på rist før servering eller oppbevaring i en tett boks.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page