top of page

...

Slik gjør du

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.

 

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.

 

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.

 

Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

 

Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

 

Bland sammen melis og vann. Dypp bollene i glasuren mens de enda er varme og server.

laster...

porsjoner

Ingredienser

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Endelig er det tid for fårikål!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Dette kan du lage med høstens sopp!
Saftige boller med glasur

Saftige boller med glasur

Saftige og luftige hveteboller dyppet i melisglasur rett etter steking.

(4.8/5)

120 minutter

Lagre
bottom of page