
...

Saftige boller med glasur
Saftige og luftige hveteboller dyppet i melisglasur rett etter steking.
Saftige boller med glasur er en klassisk norsk bakst som kombinerer myke, luftige boller med en søt og smakfull glasur. Disse bollene passer perfekt til både hverdagskos og festlige anledninger. Ved å bruke ingredienser som hvetemel, melk, smør og sukker, får man en deig som gir myke og saftige boller. Etter steking toppes de gjerne med en glasur laget av melis og vann, som gir en søt og skinnende overflate.
Variasjoner som kanelboller med kremostglasur eller solskinnsboller med vaniljekrem og melisglasur gir spennende smaksopplevelser. Men med denne baseoppskriften til vanlige hveteboller kommer du langt!
(4.5/5)
120 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.
Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.
Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.
Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.
Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Bland sammen melis og vann. Dypp bollene i glasuren mens de enda er varme og server.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
