top of page

...

Saftige boller med glasur

Saftige boller med glasur

Saftige og luftige hveteboller dyppet i melisglasur rett etter steking.

 

Saftige boller med glasur er en klassisk norsk bakst som kombinerer myke, luftige boller med en søt og smakfull glasur. Disse bollene passer perfekt til både hverdagskos og festlige anledninger. Ved å bruke ingredienser som hvetemel, melk, smør og sukker, får man en deig som gir myke og saftige boller. Etter steking toppes de gjerne med en glasur laget av melis og vann, som gir en søt og skinnende overflate.

 

Variasjoner som kanelboller med kremostglasur eller solskinnsboller med vaniljekrem og melisglasur gir spennende smaksopplevelser. Men med denne baseoppskriften til vanlige hveteboller kommer du langt!

(4.5/5)

120 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.

 

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.

 

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.

 

Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

 

Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

 

Bland sammen melis og vann. Dypp bollene i glasuren mens de enda er varme og server.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page