top of page

...

Slik gjør du

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.

 

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.

 

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.

 

Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

 

Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

 

Bland sammen melis og vann. Dypp bollene i glasuren mens de enda er varme og server.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Saftige boller med glasur

Saftige boller med glasur

Saftige og luftige hveteboller dyppet i melisglasur rett etter steking.

(4.8/5)

120 minutter

Lagre
bottom of page