
...

Røkt kveite med gulrotstuing
Røkt kveite er kanskje ukjent for mange, men det er en fantastisk råvare som absolutt burde prøves! Sammen med gulrotstuing er dette en skikkelig god norsk tradisjonsrett.
Røkt kveite med gulrotstuing er en tradisjonell norsk rett som kombinerer den delikate smaken av røkt kveite med en kremet og mild gulrotstuing. For å tilberede retten kokes kveiteskivene forsiktig i lettsaltet vann i cirka ti minutter, til de er møre og saftige. Gulrøttene skrelles, kuttes i biter og kokes til de er al dente, før de vendes inn i en hvit saus laget av smør, hvetemel og melk, smaksatt med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Retten serveres gjerne med kokte poteter og smeltet smør eller en smørsaus, noe som gir en harmonisk og tilfredsstillende smaksopplevelse!
(5/5)
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Kok opp vann og godt med salt.
Skru ned varmen og legg i kveiteskivene, la de trekke like under kokepunktet i ca. 10 minutter.
Skrell gulrot og kutt i biter. Kok al dente.
Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt. Spe på med melk og kok opp. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Vend inn gulrotbitene.
Server med poteter, smeltet smør eller en smørsaus.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
