top of page

...

Røkt kveite med gulrotstuing

Røkt kveite med gulrotstuing

Røkt kveite er kanskje ukjent for mange, men det er en fantastisk råvare som absolutt burde prøves! Sammen med gulrotstuing er dette en skikkelig god norsk tradisjonsrett.

 

Røkt kveite med gulrotstuing er en tradisjonell norsk rett som kombinerer den delikate smaken av røkt kveite med en kremet og mild gulrotstuing. For å tilberede retten kokes kveiteskivene forsiktig i lettsaltet vann i cirka ti minutter, til de er møre og saftige. Gulrøttene skrelles, kuttes i biter og kokes til de er al dente, før de vendes inn i en hvit saus laget av smør, hvetemel og melk, smaksatt med revet muskatnøtt, salt og pepper.

 

Retten serveres gjerne med kokte poteter og smeltet smør eller en smørsaus, noe som gir en harmonisk og tilfredsstillende smaksopplevelse!

 

(5/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Kok opp vann og godt med salt.

 

Skru ned varmen og legg i kveiteskivene, la de trekke like under kokepunktet i ca. 10 minutter.

 

Skrell gulrot og kutt i biter. Kok al dente.

 

Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt. Spe på med melk og kok opp. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Vend inn gulrotbitene.

 

Server med poteter, smeltet smør eller en smørsaus.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page