
...

Rødvinssaus
Rødvinssaus har sine røtter i det franske kjøkkenet, som er kjent for sine sofistikerte sauser.
Sausen stammer fra klassiske franske reduksjonssauser, der rødvin kokes inn med sjalottløk, urter og kraft for å konsentrere smaken. En av de mest kjente variantene er "sauce bordelaise", som kommer fra Bordeaux-regionen og lages med rødvin, margbein, sjalottløk og krydder.
Rødvinssaus brukes ofte til biff, vilt og andre kjøttretter, og har etter hvert blitt populær i mange internasjonale kjøkken.
Den gir en fyldig, syrlig og aromatisk smak som løfter rettene til et høyere nivå!
(4.8/5)
50 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
Hell på rødvin, og kok væsken inntil det er 1/4 del igjen (til det får en slags marmeladekonsistens), dette tar minimum 30 minutter.
Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde ca. 15 minutter. Sil sausen.
Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
