top of page

...

Valg av ribbe

Det første steget for å få en perfekt ribberull er å velge ribbe av god kvalitet. Kvaliteten på kjøttet har stor betydning for resultatet.

 

Velg fersk eller fryst tynnribbe – helst fra produsenter som setter dyrevelferd i fokus. Kjøtt fra frittgående griser som er godt ivaretatt gir ikke bare bedre smak, men også en god følelse. Se etter et ribbestykke som ser delikat ut, og velg et som har tydelig marmorering i kjøttet. Marmorering, de små, tynne fettstripene i kjøttet, gir en fantastisk saftighet og smak til ribberullen.

 

Vekten i oppskriften er basert på ribbens nettovekt, altså etter at bena er fjernet.

 

Tilberedning

Dersom du har kjøpt ribbe med ben, start med å fjerne dem. Du kan med fordel velge et ribbestykke med få eller ingen ben, eller be slakteren om å fjerne dem. Dette gjøres som regel uten ekstra kostnad, ettersom du kun betaler for kjøttvekten med ben.

 

Skjær ribben på langs, uten å dele helt gjennom, slik at du kan brette den ut og legge den flatt på fjølen. Bland krydderne og gelatinpulveret, og finhakk sjalottløken. Dryss krydderblandingen og løken jevnt over ribben, og rull den stramt sammen fra kjøttsiden, slik at svoren kommer ytterst.

 

Surr bomullstråd tett rundt ribberullen for å holde den på plass. Pakk deretter rullen først i plastfolie og deretter i aluminiumsfolie. Kok opp vann, legg ribberullen forsiktig i kjelen, og la den småkoke under lokk i ca. 2 timer. La rullen avkjøles i 30 minutter før du legger den i en rullepresse og setter den kjølig til neste dag.

 

Før servering, pynt gjerne ribberullen med hele nellikspiker, skjær i tynne skiver og server.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Ribberull

Ribberull

Ribberull er et klassisk pålegg som hører hjemme på julebordet. Laget av saftig tynnribbe og fylt med aromatiske krydder, blir dette en smakfull og delikat rett som setter stemningen for høytiden. Hjemmelaget ribberull er ikke bare enklere enn du tror, men også langt bedre enn ferdigkjøpt – perfekt til julefrokosten eller som en gave til noen du vil glede.

 

Ta deg tid til å lage denne klassikeren fra bunnen av, og nyt smaken av julen!

(4.8/5)

180 minutter

Lagre
bottom of page