
...

Ravioli med ragu av høyrygg
Ravioli kan jo fylles med mye forskjellig, men ingenting er bedre enn når man fyller dem med ragu!
Ravioli med ragu av høyrygg er en smakfull og rustikk rett som kombinerer hjemmelaget pasta med en fyldig og langsomt tilberedt kjøttsaus. Den møre høyryggen får koke i rødvin, tomater og aromatiske urter til den blir saftig og smaksrik. Når den pakkes inn i delikate pastaputer, skapes en perfekt balanse mellom myk pasta og kraftig kjøttfyll.
Server retten med et dryss parmesan og en skvett olivenolje for ekstra fylde. Dette er en rett som krever litt tid, men belønningen er en autentisk italiensk smaksopplevelse – perfekt for en hyggelig middag med familie eller venner!
(5/5)
240 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Pasta
Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Bruk en eltekrok og elt deigen sammen i minst 5 minutter på lav hastighet.
Pakk deigen i plast og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du bruker den.
Kjevle pastadeigen flat, enten med en pastarulle eller kjevle, ca. 1 mm tykk.
Ragu
Del kjøttet i store biter og brun dem godt i en jerngryte på høy varme med smør og olivenolje. Legg til side.
Ha finkuttet løk, gulrot, selleri og hvitløk i gryten og ha i litt ekstra smør. Surr på middels varme i 5 minutter til blank.
Ha kjøttet tilbake i gryten og hell i rødvin. Reduser til halv mengde. Tilsett oksekraft, tomatpure og laurbærblad, rør godt, kok opp, og legg på lokk.
La raguen putre i 3-4 timer til kjøttet er helt mørt. Følg med underveis og tilsett litt mer kraft eller vann ved behov.
Montering
Del pastaplaten i to like store deler med en kniv. Bruk en teskje til å legge små porsjoner av ragu på den andre delen. Pass på å plassere fyllet jevnt, med like stor avstand mellom porsjonene og fra kantene. Pensle lett med egg rundt fyllet og legg pastaplaten uten fyll forsiktig over.
Bruk pekefinger og langfinger på begge hender til å legge et lett trykk over hver fyllporsjon. Trykk deretter ned pastaen rundt hver fyllporsjon for å sikre at pastaplatene fester seg godt sammen uten luftlommer. Bruk baksiden av en stor kremtip til å forme pastaen rundt fyllet, slik at ravioliene får en jevn form. Bruk en utstikker til å skjære ut ravioliene.
Kok dem i en stor kjele med lettsaltet vann i omtrent 4 minutter, til de er al dente.
Topp med revet parmesan og server.
Tips! Ha over finhakket persille eller basilikum rett før servering!
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
