top of page

...

Foodie annonse-7195253862-002_03.jpg
Foodie annonse-7195253862-002_01.jpg

ANNONSE

Slik gjør du

Pasta

Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Bruk en eltekrok og elt deigen sammen i minst 5 minutter på lav hastighet.

 

Pakk deigen i plast og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du bruker den.

 

Kjevle pastadeigen flat, enten med en pastarulle eller kjevle, ca. 1 mm tykk.

 

Ragu

Del kjøttet i store biter og brun dem godt i en jerngryte på høy varme med smør og olivenolje. Legg til side.

 

Ha finkuttet løk, gulrot, selleri og hvitløk i gryten og ha i litt ekstra smør. Surr på middels varme i 5 minutter til blank.

 

Ha kjøttet tilbake i gryten og hell i rødvin. Reduser til halv mengde. Tilsett oksekraft, tomatpure og laurbærblad, rør godt, kok opp, og legg på lokk.

 

La raguen putre i 3-4 timer til kjøttet er helt mørt. Følg med underveis og tilsett litt mer kraft eller vann ved behov.

 

Montering

Del pastaplaten i to like store deler med en kniv. Bruk en teskje til å legge små porsjoner av ragu på den andre delen. Pass på å plassere fyllet jevnt, med like stor avstand mellom porsjonene og fra kantene. Pensle lett med egg rundt fyllet og legg pastaplaten uten fyll forsiktig over.

 

Bruk pekefinger og langfinger på begge hender til å legge et lett trykk over hver fyllporsjon. Trykk deretter ned pastaen rundt hver fyllporsjon for å sikre at pastaplatene fester seg godt sammen uten luftlommer. Bruk baksiden av en stor kremtip til å forme pastaen rundt fyllet, slik at ravioliene får en jevn form. Bruk en utstikker til å skjære ut ravioliene.

 

Kok dem i en stor kjele med lettsaltet vann i omtrent 4 minutter, til de er al dente.

 

Topp med revet parmesan og server.

 

Tips! Ha over finhakket persille eller basilikum rett før servering!

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie annonse-7195253862-002_02.jpg

ANNONSE

Ravioli med ragu av høyrygg

Ravioli med ragu av høyrygg

Ravioli kan jo fylles med mye forskjellig, men ingenting er bedre enn når man fyller dem med ragu! Server til gjester med godt drikke til, eller som søndagsmiddag til familien.

(4.9/5)

240 minutter

Lagre
bottom of page