top of page

...

Rabarbra- og jordbærsyltetøy

Rabarbra- og jordbærsyltetøy

Rabarbra- og jordbærsyltetøy er en ekte sommerklassiker, søtt, syrlig og full av naturlig smak. Kombinasjonen av rabarbraens friske syrlighet og jordbærenes sødme gir et syltetøy med perfekt balanse, nydelig konsistens og en vakker rødrosa farge.

 

Oppskriften er enkel og krever bare noen få ingredienser: frukt, sukker og litt sitronsaft. Etter at bærene har trukket i sukkeret og sluppet væske, kokes det hele til en fyldig, smørbar masse med deilig smak. Dette syltetøyet smaker nydelig på nystekt brød, vafler eller scones, og er også fantastisk som fyll i kaker og desserter.

 

Hjemmelaget syltetøy er en fin måte å forlenge sesongen på, og det gjør seg godt som spiselig gave. Oppbevar glassene kjølig, og nyt smaken av sommer – hele året.

(4.8/5)

35 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

400 g rabarbra

400 g jordbær

500 g sukker

1 ss sitronsaft


porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Skjær rabarbra og jordbær i biter.

 

Ha alt i en gryte med sukker og sitronsaft. La stå i 10 minutter så frukten slipper væske.

 

Kok opp og småkok i 20–30 minutter, rør jevnlig og skum av.

 

Når syltetøyet tykner, hell det over på varme, rene glass.

 

Oppbevar kjølig.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

Oppskriftsbilde - Lignende oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

Oppskriftsbilde - Populært nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Kunsten å lage den perfekte pizzaen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
bottom of page