top of page

...

Plommechutney

Plommechutney

Plommechutney er godt til indiske retter, and, ost og grillet svinekjøtt. Et spennende alternativ til mangochutney, og en fin måte å bruke plommene fra hagen på!

 

Plommechutney er en fantastisk måte å bruke modne plommer på, og gir en herlig balanse mellom søte, syrlige og krydrede smaker. Denne chutneyen er perfekt som tilbehør til både kjøtt- og ostretter, og den kan også brukes som en smakfull dip.

 

Plommene kokes sammen med krydder som ingefær, kanel og hvitløk, som gir chutneyen en kompleks og rik smak. Enten du serverer den ved siden av grillmat, på et ostefat, eller som en del av en sandwich, vil plommechutneyen garantert tilføre en ekstra dimensjon av smak. Enkel å lage og utrolig allsidig!

Ikke nok ratings ennå

40 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Del plommene i biter, og fjern steinene.

 

Finhakk løk og hvitløk. Press saften av en halv lime. Riv ingefær på et fint rivjern. Knus fenikkelfrøene lett i en morter eller med en kniv.

 

Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i 30 minutter eller til den har tyknet ordentlig. Rør om med jevne mellomrom, og pass på at sukkeret ikke brenner seg. Chutneyen skal ha en marmelade-lignende konsistens.

 

Ha chutneyen over på steriliserte og varme glass med tette lokk.

 

Tips! Tilsett mer kajennepepper eller chiliflak for mer spice og varme! Man kan også tilsette 1 ts kinesisk “5 spice” istedenfor fenikkelfrø og kanel.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page