...
Slik gjør du
Del plommene i biter, og fjern steinene.
Finhakk løk og hvitløk. Press saften av en halv lime. Riv ingefær på et fint rivjern. Knus fenikkelfrøene lett i en morter eller med en kniv.
Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i 30 minutter eller til den har tyknet ordentlig. Rør om med jevne mellomrom, og pass på at sukkeret ikke brenner seg. Chutneyen skal ha en marmelade-lignende konsistens.
Ha chutneyen over på steriliserte og varme glass med tette lokk.
Tips! Tilsett mer kajennepepper eller chiliflak for mer spice og varme! Man kan også tilsette 1 ts kinesisk “5 spice” istedenfor fenikkelfrø og kanel.
laster...
porsjoner
Ingredienser
Plommechutney
Plommechutney er godt til indiske retter, and, ost og grillet svinekjøtt. Et spennende alternativ til mangochutney, og en fin måte å bruke plommene fra hagen på!
(4.7/5)
40 minutter