top of page

...

Foodie annonse-7195253862-002_03.jpg
Foodie annonse-7195253862-002_01.jpg

ANNONSE

Slik gjør du

Del plommene i biter, og fjern steinene.

 

Finhakk løk og hvitløk. Press saften av en halv lime. Riv ingefær på et fint rivjern. Knus fenikkelfrøene lett i en morter eller med en kniv.

 

Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i 30 minutter eller til den har tyknet ordentlig. Rør om med jevne mellomrom, og pass på at sukkeret ikke brenner seg. Chutneyen skal ha en marmelade-lignende konsistens.

 

Ha chutneyen over på steriliserte og varme glass med tette lokk.

 

Tips! Tilsett mer kajennepepper eller chiliflak for mer spice og varme! Man kan også tilsette 1 ts kinesisk “5 spice” istedenfor fenikkelfrø og kanel.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie annonse-7195253862-002_02.jpg

ANNONSE

Plommechutney

Plommechutney

Plommechutney er godt til indiske retter, and, ost og grillet svinekjøtt. Et spennende alternativ til mangochutney, og en fin måte å bruke plommene fra hagen på!

(4.7/5)

40 minutter

Lagre
bottom of page