
...

Pistasjboller i form
Pistasjboller i form er både praktisk og lekkert – perfekt når du vil servere nydelig gjærbakst med litt ekstra omtanke. Her får du luftige boller fylt med en kremete blanding av vanilje og pistasj, bakt i små former som gjør dem enkle å dele ut og fine å sette rett på bordet. De ser forseggjorte ut, men er enkle å lage, og passer like godt til kaffen som til bursdag, selskap eller som spiselig gave.
Formene holder bollene saftige og gir dem et eksklusivt preg – spesielt når de toppes med ekstra pistasjkrem og hakkede nøtter. Dette er bakst som kombinerer hverdagskos med luksus.
Ikke nok ratings ennå
120 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken (ca. 37 °C) og rør den inn i gjæren til den løser seg opp. Tilsett sukker, salt, vaniljesukker, egg og hvetemel, og elt til deigen begynner å samle seg. Tilsett deretter mykt smør i terninger, litt etter litt, og elt videre til deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter. Dekk til og la heve i 1 time.
I mellomtiden lages pistasjfyllet ved å kjøre pistasjnøtter, sukker og vaniljesukker til en jevn masse i en foodprosessor. Rør inn vaniljekrem og fløte til en tykk og smørbar krem.
Kjevle ut deigen til et rektangel og smør over pistasjfyllet. Rull sammen til en pølse og skjær i skiver. Legg bollene i aluminiumsformer på et stekebrett og la etterheve i ca. 30 minutter.
Stek midt i ovnen på 200 °C i 12–15 minutter til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist og pynt eventuelt med pistasjkrem og hakket pistasj før servering.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
