
...

Pistasjboller
Pistasjboller er myke, luftige og fylt med en kremete blanding av vanilje og pistasjnøtter – perfekt for deg som vil imponere med noe litt annerledes enn klassiske kanelboller. Den søte nøttefylte kjernen og den saftige deigen gjør dem til en ny favoritt både til helgekosen og som noe ekstra godt til kaffen. Bollene kan toppes med pistasjkrem eller hakkede nøtter for en ekstra luksuriøs avslutning.
(5/5)
120 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken (ca. 37 °C) og rør den inn i gjæren til den løser seg opp. Tilsett sukker, salt, vaniljesukker, egg og hvetemel, og elt til deigen begynner å samle seg. Tilsett deretter mykt smør i terninger, litt etter litt, og elt videre til deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter. Dekk til og la heve i 1 time.
I mellomtiden lages pistasjfyllet ved å kjøre pistasjnøtter, sukker og vaniljesukker til en jevn masse i en foodprosessor. Rør inn vaniljekrem og fløte til en tykk og smørbar krem.
Kjevle ut deigen til et rektangel og smør over pistasjfyllet. Rull sammen til en pølse og skjær i skiver. Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett med litt mellomrom, og la etterheve i ca. 30 minutter.
Stek midt i ovnen på 200 °C i 12–15 minutter til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist og pynt eventuelt med pistasjkrem og hakket pistasj før servering.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
