top of page

...

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt er en juleklassiker som mange nordmenn holder kjær. Med mørt, dampet kjøtt som nærmest smelter på tungen, og et mildt røkt preg, er dette et festmåltid i seg selv. Kombiner det med fyldig kålrabistappe og en sødmefull løksaus, så har du et komplett høytidsmåltid som samler familie og venner rundt bordet.

 

Den salte smaken av pinnekjøttet, sammen med den kremete og smakfulle kålrabistappen, gir en perfekt kombinasjon av teksturer og smaker. Løksausen tilfører en ekstra dimensjon med sin sødme og dybde, og binder retten sammen på en deilig måte. Denne oppskriften er både rustikk og hjertelig, og den representerer det beste av norsk tradisjonsmat.

 

Server denne retten til familie og venner for en minnerik og smakfull middag som får frem de beste smakene av vinteren!

(5/5)

180 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Pinnekjøtt

Start med å vanne ut pinnekjøttet i 24 timer, bruk gjerne litt lunkent vann og ikke bytt vann når du vanner det ut så lenge, da mister det en del smak.

 

Ha en rist eller bjørkepinner i en stor nok gryte, legg pinnekjøttet lagvis og start gjerne med de mest fettrike bitene nederst. Damp pinnekjøttet i 3 timer.

 

Kålrabistappe

Skrell og skjær kålrot, gulrot og mandelpotet i mindre biter. Legg kålrot og gulrot i en ildfast form, tilsett halvparten av smøret, og dekk formen tett med aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 175 grader i ca. 1,5 time, til grønnsakene er møre.

 

Samtidig skreller du mandelpotetene og koker dem i en kjele til de er helt gjennomkokte.

 

Når grønnsakene er klare, sil av vannet fra potetene og ha alt sammen i en stor bolle eller kjele. Mos grønnsakene til ønsket konsistens, og bruk gjerne en stavmikser for en ekstra jevn puré. Tilsett resten av smøret og fløte, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper før servering.

 

Løksaus

Skrell løken og kutt den i små terninger. Smelt smøret i en kjele på middels varme, tilsett løken og la den surre til den blir myk og lett karamellisert.

 

Hell over kraft fra pinnekjøttet og la sausen småkoke i ca. 15 minutter. Rør inn sukker og fløte, kok opp igjen, og smak til med salt og pepper.

 

Server pinnekjøttet med kokte mandelpoteter og den nydelige løksausen ved siden av.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page