...
Slik gjør du
Smelt sukker, smør og sirup sammen i en kjele på lav varme. Rør forsiktig til sukkeret er helt oppløst og blandingen er jevn. Tilsett deretter krydderne – pepper, kanel, ingefær og nellik – og rør godt for å fordele smaken jevnt.
Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles i noen minutter. Når den er lunken, rør inn eggene til en jevn masse.
Sikt hvetemel og natron sammen, og bland det gradvis inn i sirupsblandingen. Rør til du har en smidig og jevn deig.
Overfør deigen til en bolle. Dryss litt mel i bunnen og på toppen av deigen for å unngå klebing, og dekk bollen med plastfolie. Sett deigen kjølig i noen timer, slik at den blir fast og enkel å arbeide med.
Når deigen er klar, kjevle den ut til ca. 3 mm tykkelse på en lett melet overflate. Stikk ut pepperkaker i ønskede former og legg dem på et bakebrett kledd med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøl på rist før de pyntes eller nytes som de er.
laster...
porsjoner
Ingredienser
Vil du se hele oppskriften?
Bli en
du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!
ANNONSE
ANNONSE
Flere oppskrifter
...
...
Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Pepperkaker
Ingenting sprer julestemning som duften av nystekte pepperkaker. Å lage dem fra bunnen av er en hyggelig tradisjon som samler hele familien rundt kjøkkenbordet. Med denne oppskriften får du perfekte pepperkaker – sprø, krydrede og fulle av julens smak. Enten de pyntes med melis og perler eller nytes som de er, er pepperkaker alltid en favoritt i førjulstiden. Sett i gang, og la kjøkkenet fylles med lukten av jul!
(5/5)
90 minutter