top of page

...

Slik gjør du

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt og pisk godt mellom hver gang. Når du har tilsett alt sukkeret pisker du videre i 5 minutter.

 

Tilsett hvitvinseddik og maisenna og pisk forsiktig i 10 sekunder så det blander seg.

 

Finn frem et bakebrett med bakepapir. Ha marengsen over på bakebrettet og form en sirkel på ca. 22 cm.

 

Forvarm ovnen til 160 grader. Sett inn kaken og skru ned varmen til 100 grader. Stek kaken i 90 minutter, åpne ovnsdøren og la den stå til den er avkjølt.

 

Pisk fløte og vaniljesukker til en fyldig krem.

 

Ha sukker og vann i en kjele, kok opp og la det stå å karamellisere uten at du rører. Når sukkeret har fått en gyllen farge, skrur du ned temperaturen og har i smør, rør godt. Tilsett fløte litt etter litt og rør godt. Når du har tilsatt all fløte lar du karamellen småkoke i ett minutt. Tilsett flaksalt og avkjøl.

 

Rist hasselnøttene et par minutter i en tørr stekepanne og grovhakk.

 

Pynt pavlovaen med krem, salt karamell og hasselnøtter.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Pavlova med salt karamell og ristede nøtter

Pavlova med salt karamell og ristede nøtter

Pavlova toppet med en deilig krem med vaniljesmak salt karamell og ristede hasselnøtter.

(4.7/5)

120 minutter

Lagre
bottom of page