
...

Pannestekt hummer med bakt fennikel og smørsaus
Pannestekt hummerhale er noe av det beste man kan spise. Servert med bakt fennikel og en urtemarmorert smørsaus. Det høres kanskje vanskelig ut, men det er en enkel rett å lage.
Pannestekt hummer er en utsøkt rett som virkelig hever enhver middag til noe spesielt. Denne oppskriften kombinerer den delikate smaken av hummer med den milde, anisaktige smaken fra fennikelen, som får en deilig sødme når den bakes.
Smørsausen binder alt sammen og gir en rik, kremet tekstur som er perfekt for å dyppe både hummeren og fennikelen i. Dette er en rett som oser av eleganse og smak, og som passer perfekt til både festlige anledninger og romantiske middager. Med enkle ingredienser og en litt luksuriøs vri, er denne retten garantert å imponere!
(5/5)
45 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Vask og kutt fennikel i båter. Ha over i en ildfast form og vend sammen med skall og saft fra sitron, olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.
Rens hummerhalen og krydre godt med salt og pepper. Stek i stekepanne på høy varme i ca. 3 minutter på hver side. Klem over sitronsaft og la den hvile litt under lokk.
Finkutt sjalottløk og ha i en kjele sammen med hvitvin. Reduser til halv mengde og tilsett fløte. Reduser på nytt til halv mengde over middels varme. Skru ned varmen og visp inn kaldt smør i terninger. Rett før servering tilsetter du urteolje og rører lett sammen, da får den en fin grønn marmorering.
Slik gjør du
laster...
porsjoner
Ingredienser

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
