top of page

...

Skrell og skjær kålrot, gulrot og mandelpotet i mindre biter. Legg kålrot og gulrot i en ildfast form, tilsett halvparten av smøret, og dekk formen tett med aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 175 grader i ca. 1,5 time, til grønnsakene er møre.

 

Samtidig skreller du mandelpotetene og koker dem i en kjele til de er helt gjennomkokte.

 

Når grønnsakene er klare, sil av vannet fra potetene og ha alt sammen i en stor bolle eller kjele. Mos grønnsakene til ønsket konsistens, og bruk gjerne en stavmikser for en ekstra jevn puré. Tilsett resten av smøret og fløte, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper før servering.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Ovnsbakt kålrabistappe

Ovnsbakt kålrabistappe

Ovnsbaking gir kålrabistappen en ekstra fyldig og rik smak, med sødme fra bakte grønnsaker og en kremet konsistens som løfter retten. Denne varianten er perfekt som tilbehør til julemiddagen, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller skinkestek. Med smør og fløte balanseres smaken til perfeksjon, og den myke teksturen gjør dette til en favoritt på festbordet. Enkle teknikker gir en elegant rett!

(4.7/5)

90 minutter

Lagre
bottom of page