top of page

...

Ovnsbakt kålrabistappe

Ovnsbakt kålrabistappe

Ovnsbaking gir kålrabistappen en ekstra fyldig og rik smak, med sødme fra bakte grønnsaker og en kremet konsistens som løfter retten.

 

Ovnsbakt kålrabistappe er en fantastisk måte å gjøre en enkel rotgrønnsak til en smakfull og spennende rett. Kålroten, som ofte overses, får en helt ny dimensjon når den bakes i ovnen, og resultatet blir en kremet, søt og fyldig stappe med et hint av ristet smak. Den ovnsbakte kålroten får en deilig tekstur, samtidig som den beholder sine naturlige næringsstoffer.

 

Denne retten kan nytes som tilbehør til både kjøttretter og vegetarmiddager. Den er perfekt som en sunn og smakfull variant til tradisjonell potetstappe, og vil garantert imponere gjestene dine med sin enkle eleganse og smakfulle fylde.

 

Denne varianten er også utmerket som tilbehør til julemiddagen, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller skinkestek. Med smør og fløte balanseres smaken til perfeksjon, og den myke teksturen gjør dette til en favoritt på festbordet.

 

Enkle teknikker gir en elegant rett!

Ikke nok ratings ennå

90 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Skrell og skjær kålrot, gulrot og mandelpotet i mindre biter. Legg kålrot og gulrot i en ildfast form, tilsett halvparten av smøret, og dekk formen tett med aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 175 grader i ca. 1,5 time, til grønnsakene er møre.

 

Samtidig skreller du mandelpotetene og koker dem i en kjele til de er helt gjennomkokte.

 

Når grønnsakene er klare, sil av vannet fra potetene og ha alt sammen i en stor bolle eller kjele. Mos grønnsakene til ønsket konsistens, og bruk gjerne en stavmikser for en ekstra jevn puré. Tilsett resten av smøret og fløte, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper før servering.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page