...
Skrell og skjær kålrot, gulrot og mandelpotet i mindre biter. Legg kålrot og gulrot i en ildfast form, tilsett halvparten av smøret, og dekk formen tett med aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 175 grader i ca. 1,5 time, til grønnsakene er møre.
Samtidig skreller du mandelpotetene og koker dem i en kjele til de er helt gjennomkokte.
Når grønnsakene er klare, sil av vannet fra potetene og ha alt sammen i en stor bolle eller kjele. Mos grønnsakene til ønsket konsistens, og bruk gjerne en stavmikser for en ekstra jevn puré. Tilsett resten av smøret og fløte, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper før servering.
Slik gjør du
laster...
porsjoner
Ingredienser
Vil du se hele oppskriften?
Bli en
du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!
ANNONSE
ANNONSE
Flere oppskrifter
...
...
Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Ovnsbakt kålrabistappe
Ovnsbaking gir kålrabistappen en ekstra fyldig og rik smak, med sødme fra bakte grønnsaker og en kremet konsistens som løfter retten. Denne varianten er perfekt som tilbehør til julemiddagen, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller skinkestek. Med smør og fløte balanseres smaken til perfeksjon, og den myke teksturen gjør dette til en favoritt på festbordet. Enkle teknikker gir en elegant rett!
(4.7/5)
90 minutter