top of page

...

Ostekake med sitron

Ostekake med sitron

Ostekake med sitron er en frisk og lett dessert som passer perfekt til varme dager, feiringer og når du vil imponere med noe som både ser lekkert ut og smaker nydelig. Den syrlige smaken fra sitrongeleen balanseres av den søte, kremete fyllet, og en sprø kjeksbunn gir god kontrast i tekstur.

 

Kaken trenger ingen steking og kan lages dagen i forveien, noe som gjør den ideell til både travle dager og store anledninger. Med friske bær og små makroner på toppen får du en ekstra festfin kake som garantert blir et høydepunkt på kakebordet.

(5/5)

120 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Knus kjeksen fint og bland med smeltet smør. Trykk blandingen godt ned i bunnen av en springform (ca. 24 cm i diameter) og sett kaldt mens du lager fyllet.

 

Lag sitrongeleen med halv mengde væske: 1,5 dl kokende vann + 1,5 dl kaldt vann. Avkjøl til den er romtemperert, men ikke stivnet.

 

Pisk kremfløten til myk krem. I en annen bolle, pisk sammen kremost og melis til en jevn og glatt blanding. Vend inn kremen, og rør deretter forsiktig inn den avkjølte geleen.

 

Hell fyllet over kjeksbunnen og sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten, til den har satt seg.

 

Pynt med friske bær og makroner rett før servering for en frisk og dekorativ avslutning.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page