...
Brun oksehalene godt i en jerngryte på høy varme med smør og olivenolje. Legg til side.
Ha finkuttet løk, gulrot, selleri og hvitløk i gryten og ha i litt ekstra smør. Surr på middels varme i 5 minutter til blank.
Ha kjøttet tilbake i gryten og hell i rødvin. Reduser til halv mengde. Tilsett oksekraft, tomatpure og laurbærblad, rør godt, kok opp, og legg på lokk.
La raguen putre i 3-4 timer til kjøttet er helt mørt. Følg med underveis og tilsett litt mer kraft eller vann ved behov.
Når kjøttet er så mørt at det faller av beinet er det klart. Ta kjøttet ut av gryta og plukk det rent, ha det tilbake i gryta.
Tips! Tilsett dine favorittkrydder for å spice opp og variere litt på smaken. Du kan også tilsette noen stangselleri og fersk timian for en enda dypere smak.
Slik gjør du
laster...
porsjoner
Ingredienser
Vil du se hele oppskriften?
Bli en
du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!
ANNONSE
ANNONSE
Flere oppskrifter
...
...
Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
Oksehaleragu
Å lage ferdig oksehaleragu tar litt tid, men det er tross alt gryten som gjør jobben for deg. Langtidskoking, eller braisering som det også kalles, lar smakene utvikle seg, og gir deg et resultat verdt å vente på!
(5/5)
240 minutter