
...

Nyttårskalkun
Ingen nyttårsfeiring er komplett uten en saftig og gyllen helstekt kalkun som midtpunkt på festbordet. Denne oppskriften guider deg gjennom alt fra forberedelser til servering, slik at du kan imponere gjestene med en klassisk og smakfull rett. Med kremet waldorfsalat, deilige ovnsstekte grønnsaker og en fyldig fløtesaus som tilbehør, blir dette en middag som setter prikken over i-en på årets siste kveld!
Dette er en fantastisk rett som passer perfekt til feiringen av det nye året. Denne festlige retten kombinerer saftig kalkun med smakfulle krydder og tilbehør, og er en perfekt hovedrett for store sammenkomster. Kalkun er både delikat og mettende, og når den er fylt med smakfulle urter og servert med deilig saus og tilbehør, får du en uforglemmelig middag.
Denne oppskriften gir deg en saftig, perfekt stekt kalkun som vil imponere både familie og venner på nyttårsaften. Nyt en festmiddag som setter en ekstra spiss på den gledelige markeringen av et nytt år.
Ikke nok ratings ennå
180 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Forbered kalkunen
Tin kalkunen i kjøleskap i 1–2 dager. Fjern innmatposen. Du kan bruke innmaten til kraft eller velge å basere sausen på stekekraften. Bind sammen kalkunlårene med hyssing, og brett vingene inn under fuglen. Smelt smør og pensle kalkunen godt. Krydre med salt og pepper.
Stek kalkunen
Kutt løk, gulrøtter og selleri i grove biter og legg dem i en ildfast form. Plasser kalkunen oppå grønnsakene og hell over litt vann for å skape damp under stekingen. Sett formen midt i ovnen og stek kalkunen på 180°C i 30 minutter per kilo. La kalkunen hvile i 20 minutter før du skjærer den opp.
Tilbered grønnsaker
Del rosenkål i to og kutt rødløken i skiver. Legg grønnsakene i airfryeren sammen med druer. Ha på finhakket timian og dryss over olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 180 grader i ca. 12 minutter. Dryss over balsamicoeddik og grovhakkede valnøtter, bland lett sammen og server.
Lag Waldorfsalat
Kutt epler, stangselleri og ananas i terninger. Del druene i to. Pisk fløte og sukker til en luftig krem. Bland frukten med kremen og majonesen. Smak til med sitronsaft. Topp med grovhakkede valnøtter.
Tips! Server kalkunen med saus laget av stekekraften for ekstra smak, og pynt fatet med friske urter.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
