
...

Medisterkaker
Medisterkaker er en klassiker som setter smaken av jul på middagsbordet. Hjemmelaget medisterfarse med et hint av nellik, ingefær og muskat gir en autentisk julesmak og fyller hjemmet med herlige dufter. Denne enkle oppskriften passer perfekt til tradisjonelle tilbehør som fløtesaus, stekte epler og kokte poteter. En rask og smakfull rett som hører julen til!
Disse saftige kjøttkakene lages vanligvis med en blanding av svinekjøtt og fett, og krydres med blant annet ingefær, muskat og pepper, som gir en god og rund smak.
Medisterkaker serveres ofte sammen med tradisjonelle sideretter og gjerne en god brun saus. Med sin deilige smak og myke tekstur har medisterkaker blitt en kjær del av norsk matkultur, og passer både til en koselig middag eller som en del av en julemiddag.
(5/5)
45 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Bland medisterdeigen og salt godt sammen til en jevn masse. Spe gradvis med helmelk mens du rører, og tilsett potetmel for å binde farsen.
Tilsett krydderne og bland alt grundig for en balansert smak.
Form medisterkakene ved hjelp av en spiseskje og håndflaten. Dypp både skjeen og hånden i kaldt vann for å unngå at deigen kleber seg.
Stek kakene i en varm stekepanne med litt smør til de er gylne på begge sider. Overfør dem deretter til en ildfast form og stek videre i ovnen på 180 grader i 15–20 minutter til de er gjennomstekte.
Tips! Server medisterkakene med en fyldig fløtesaus, stekte epler og kokte poteter for et tradisjonelt og smakfullt måltid.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
