top of page

...

ANNONSE

Slik gjør du

Skyll risen godt i en sil med kaldt vann. Fyll kaldt vann i en bolle. Plasser silen med ris i bollen slik at risen er dekket med vann, la den stå i minst 3 timer og gjerne over natten.

 

Ha litt vann i en kjele, plasser silen med ris i kjelen slik at silen ikke kommer i kontakt med vannet. Legg over et kjøkkenhåndkle og lokk, damp i 20 minutter. Ha risen over i en bolle.

 

Ha kokosmelk, sukker og salt i en kjele, kok opp og la det småkoke et par minutter. Hell halvparten av kokosmelken over risen og rør sammen. Rør maisenna ut i litt kaldt vann, ha over i kjelen sammen med resten av kokosmelken og rør godt, gi et lite oppkok slik at sausen tykner.

 

Skrell mangoen og kutt i skiver, anrett og topp med ristede sesamfrø.

 

 

3 dl ris, klebrig (glutinous rice)

4 dl kokosmelk

1.5 dl sukker

1 ts salt

2 stk mango

1 ts maisenna

1 ss sesamfrø


porsjoner

Ingredienser

ANNONSE

Mango sticky rice

Mango sticky rice

Denne populære thailandske desserten, laget med klebrig ris, mango og kokosmelk går viralt på TikTok. Den er søt, klissete og fruktig, en perfekt avslutning på måltidet!

(4.3/5)

60 minutter

Lagre
bottom of page