
...

Mango sticky rice
Denne populære thailandske desserten, laget med klebrig ris, mango og kokosmelk har gått helt viralt på TikTok! Den er søt, klissete og fruktig, helt perfekt for ekte mangoelskere.
Mango Sticky Rice, eller Khao Niew Mamuang, er en klassisk thailandsk dessert som kombinerer søt ris med saftig, moden mango og en rik kokosmelksaus. Denne enkle, men utsøkte retten er elsket for sin perfekte balanse mellom sødme, kremet tekstur og friskhet.
Risen kokes til den blir myk og absorberer den fyldige kokosmelken, noe som gir en silkemyk konsistens.
Serveres med ferske mangoskiver og en ekstra skvett søt kokosmelk, og gjerne toppet med ristede sesamfrø eller mungbønner for litt krønsj. Perfekt som en eksotisk dessertvariant på et måltid eller som en deilig sommerdessert!
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Skyll risen godt i en sil med kaldt vann. Fyll kaldt vann i en bolle. Plasser silen med ris i bollen slik at risen er dekket med vann, la den stå i minst 3 timer og gjerne over natten.
Ha litt vann i en kjele, plasser silen med ris i kjelen slik at silen ikke kommer i kontakt med vannet. Legg over et kjøkkenhåndkle og lokk, damp i 20 minutter. Ha risen over i en bolle.
Ha kokosmelk, sukker og salt i en kjele, kok opp og la det småkoke et par minutter. Hell halvparten av kokosmelken over risen og rør sammen. Rør maisenna ut i litt kaldt vann, ha over i kjelen sammen med resten av kokosmelken og rør godt, gi et lite oppkok slik at sausen tykner.
Skrell mangoen og kutt i skiver, anrett og topp med ristede sesamfrø.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
