
...

Lyst brød
Et klassisk lyst brød med sprø skorpe og myk, luftig kjerne – akkurat slik et nybakt brød skal være. Dette er den perfekte oppskriften for deg som vil ha et enkelt, pålitelig og smakfullt brød til hverdags. Det passer like godt til frokost og matpakke som til middag, og er nydelig med smør, ost eller syltetøy.
Brødet er laget med hvetemel og en mild sødme fra litt sukker, som gir en rund og balansert smak. En tidløs favoritt som fyller kjøkkenet med duften av nystekt brød.
(4.8/5)
90 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Bland hvetemel, sammalt speltmel, salt, sukker og tørrgjær i en stor bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje. Elt deigen godt – gjerne i kjøkkenmaskin i 8–10 minutter – til den er smidig og slipper bollen.
Dekk til bollen med plastfolie eller kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time, til den har doblet seg i størrelse.
Ha deigen over på et melet bord og del den i to like store emner. Form til brød og legg i smurte former, eller lag runde brød og legg dem på bakepapir. Dekk til og la etterheve i 30–40 minutter.
Pensle brødene med litt vann for en sprø skorpe. Stek midt i ovnen på 220 °C i 25–30 minutter, til brødene er gylne og gir en hul lyd når du banker på undersiden.
Avkjøl på rist før servering. Perfekt med smør, ost eller som tilbehør til supper og gryter.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



