top of page

...

Lys lapskaus

Lys lapskaus

Lys lapskaus er en tradisjonell, varmende gryterett som er både enkel og smakfull. Med mørt svinekjøtt og en god blanding av rotgrønnsaker blir dette en næringsrik og mettende middag.

 

Perfekt på kalde dager, og smaken blir bare bedre dagen etter. Server med flatbrød og smør for en klassisk norsk opplevelse!

 

Dette er en tidløs norsk klassiker som kombinerer milde, rene smaker med næringsrike ingredienser. Kraften gir en fyldig og balansert smak som gjør lapskausen til en favoritt både til hverdags og helgekos. Lys lapskaus er perfekt på hektiske dager når du ønsker noe enkelt, men mettende og smakfullt. Den kan også tilberedes i store porsjoner og fryses ned for en rask og sunn middag. Dryss gjerne over frisk persille for ekstra smak.

(5/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

Del lettsaltet svinekjøtt i terninger og ha over i en stor gryte sammen med vann. Kok opp og skum av eventuelle urenheter som danner seg på overflaten.

 

La kjøttet småkoke i ca. 45 minutter, til det blir mørt.

Tilsett poteter, kålrot, gulrot og sellerirot. La det småkoke i ytterligere 30 minutter, til grønnsakene er møre.

 

Ha i purren mot slutten av koketiden, ca. 5 minutter før servering.

 

Smak til med salt og nykvernet pepper.

 

Server lapskausen rykende varm, gjerne med flatbrød og smør ved siden av.

 

Dette er en enkel og god lapskaus som smaker enda bedre dagen etter! Ønsker du en tykkere konsistens, kan du mose noen av potetene lett med en sleiv før servering.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page