top of page

...

Lammelår

Lammelår

Lammelår er påskens nasjonalrett og med denne oppskriften får du et saftig, mørt og smakfullt lammelår.

 

Dette er en klassiker på middagsbordet, spesielt til festlige anledninger eller når du ønsker å lage noe ekstra smakfullt og imponerende. Lammelåret er kjent for sitt møre kjøtt og rike smak, som kan løftes til nye høyder med riktig krydring og tilberedning.

 

Denne oppskriften på lammelår kombinerer tradisjonelle smaker med enkle, men effektive ingredienser, som gjør det enkelt å tilberede en skikkelig festmåltid. Enten du velger å steke det i ovnen eller bruke en annen metode, vil resultatet alltid bli en saftig og smakfull lammelår som smelter i munnen.

 

Passer perfekt sammen med klassiske tilbehør som poteter, grønnsaker og en smakfull saus!

Ikke nok ratings ennå

360 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem over i en langpanne og vend sammen med olivenolje, salt og pepper. Hell i vannet.

 

Stikk små hull i lammelåret, stikk inn hvitløksfedd og rosmarin i hullene. Gni lammelåret inn med olivenolje og dryss over salt og pepper. Gjør gjerne dette 5-6 timer før steking.

 

Ha lammelåret over i  langpannen og stek i 5-6 timer på 90 grader til du får en kjernetemperatur på 65 grader, da er lammelåret medium stekt. Ta lammelåret ut av ovnen og sil av kraften. Sett det tilbake i ovnen og skru temperaturen opp til 225 grader. Stek videre i 10 minutter til gyllen.

 

Kok opp kraften og jevn med maisenna. Ha i en klatt smør før servering.

Slik gjør du

laster...

porsjoner

Ingredienser

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page