
...

Laks med potetmos og sopp
Stekt laks med kremet potetmos og sautert sopp er en lun og smakfull rett med perfekte kontraster – silkemyk mos, saftig fisk og sopp med karamellisert dybde.
Her får du hverdagsluksus på sitt beste: en enkel, men elegant tallerken som passer like godt til familiemiddag som til helgekos. Laksen stekes med smør for rik smak og gyllen overflate, mens soppen og løken får god tid i panna for å utvikle sødme og umami. Den luftige potetmosen binder det hele sammen og gjør retten komplett. En liten håndfull frisk gressløk på toppen gir både farge og en mild, aromatisk finish.
Dette er en oppskrift du vil lage igjen – og igjen.
(5/5)
35 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Potetmos:
Skrell og del potetene i biter. Kok i rikelig med vann til de er møre, ca. 15–20 minutter.
Hell av vannet, tilsett smør og melk, og mos til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper tilslutt. Hold varm.
Sautér sopp og løk:
Varm smør og olje i en stekepanne. Fres finhakket løk og skivet sopp over middels høy varme til de får god farge og begynner å karamellisere, ca. 8–10 minutter. Smak til med salt, pepper og evt. litt friske urter.
Stek laksen:
Krydre laksefiletene med salt og pepper. Stek i smør på middels høy varme i 3–4 minutter på hver side, til gyllen overflate og saftig kjerne. Øs gjerne litt smør over underveis.
Legg en god skje potetmos på tallerkenen, ha på stekt laks og en raus porsjon soppblanding. Dryss over finhakket gressløk og litt smør fra pannen.
Slik gjør du


ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato



