top of page

...

Kvæfjordkake (verdens beste)

Kvæfjordkake (verdens beste)

Kvæfjordkake – bedre kjent som “Verdens beste” – er en ekte klassiker i norsk baketradisjon, og har fått sin velfortjente tittel for en grunn. Med myk og saftig kakebunn, luftig marengs, sprø mandler og et kremete fyll av vaniljekrem og pisket fløte, får du en kake som kombinerer alt vi elsker: sødme, fylde, luft og crunch.

 

Denne kaken passer perfekt til festlige anledninger som 17. mai, konfirmasjon, bursdager eller når du bare vil imponere med noe ekstra godt. Selv om den ser forseggjort ut, er den overraskende enkel å lage – og resultatet er alltid en sikker vinner på kakebordet.

(4.5/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Sett ovnen på 160 °C og kle en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggeplommene én etter én, og rør godt mellom hver. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og rør det inn vekselvis med melk til en jevn røre. Fordel røren jevnt utover i langpannen.

 

Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukker litt etter litt mens du fortsetter å piske til marengsen er blank og stiv. Bre marengsen forsiktig over kakerøren og dryss over hakkede mandler. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl helt i formen.

 

Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker til en luftig krem og vend inn vaniljekremen. Del den avkjølte kaken i to på langs. Legg den ene halvdelen med marengsen ned, fordel vaniljefyllet jevnt over, og legg den andre halvdelen på toppen med marengsen opp. Sett kaken kjølig før servering.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page