
...

Kvæfjordkake (verdens beste)
Kvæfjordkake – bedre kjent som “Verdens beste” – er en ekte klassiker i norsk baketradisjon, og har fått sin velfortjente tittel for en grunn. Med myk og saftig kakebunn, luftig marengs, sprø mandler og et kremete fyll av vaniljekrem og pisket fløte, får du en kake som kombinerer alt vi elsker: sødme, fylde, luft og crunch.
Denne kaken passer perfekt til festlige anledninger som 17. mai, konfirmasjon, bursdager eller når du bare vil imponere med noe ekstra godt. Selv om den ser forseggjort ut, er den overraskende enkel å lage – og resultatet er alltid en sikker vinner på kakebordet.
(4.5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Sett ovnen på 160 °C og kle en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggeplommene én etter én, og rør godt mellom hver. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og rør det inn vekselvis med melk til en jevn røre. Fordel røren jevnt utover i langpannen.
Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukker litt etter litt mens du fortsetter å piske til marengsen er blank og stiv. Bre marengsen forsiktig over kakerøren og dryss over hakkede mandler. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl helt i formen.
Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker til en luftig krem og vend inn vaniljekremen. Del den avkjølte kaken i to på langs. Legg den ene halvdelen med marengsen ned, fordel vaniljefyllet jevnt over, og legg den andre halvdelen på toppen med marengsen opp. Sett kaken kjølig før servering.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
