top of page

...

Kransekakestenger

Kransekakestenger

I stedet for å lage en tradisjonell kransekake, kan du forme deigen til små, elegante stenger som er perfekte til jul. Dyppet i melisglasur og drysset med hakkede mandler, blir kransekakestengene en luksuriøs godbit som både smaker og ser imponerende ut. Disse er supre som spiselige julegaver, eller du kan fryse dem og ha en deilig småkake tilgjengelig når du måtte ønske.

 

Kransekakestenger er en deilig og elegant godbit som passer perfekt til både festlige anledninger og koselige stunder hjemme. Denne varianten har et praktisk og lekkert utseende. De er laget med en enkel kombinasjon av mandler, melis og eggehvite, som gir en myk, seig tekstur med en herlig mandelsmak.

 

Kransekakestenger kan gjerne dyppes i sjokolade for ekstra smak og et luksuriøst preg, og de er ideelle til bryllup, jul eller andre feiringer. Enkelte vil også sette pris på at de er glutenfrie, noe som gjør dem tilgjengelige for flere!

(5/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Kok opp vann i en kjele og legg halvparten av mandlene i det kokende vannet. La mandlene ligge i 2–3 minutter til skallet løsner og blåser seg opp. Hell av det varme vannet, og legg mandlene over i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. La mandlene tørke over natten, eller tørk dem i ovnen på lav temperatur.

 

Mal både skåldede og uskåldede mandler til en fin konsistens. En mandelkvern gir best resultat, men en foodprosessor kan også brukes. Pass på at mandlene ikke blir for varme under malingen, da dette kan føre til at de skiller ut olje.

 

Bland malte mandler med melis, og elt inn eggehviter gradvis til du får en seig og fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kjølig i minst et par timer. For å gjøre deigen mer smidig kan den varmes i ovnen: pakk deigen i aluminiumsfolie og legg den på 60 °C i ca. 5 timer. Etter avkjøling, la den hvile i kjøleskapet til neste dag eller lenger.

 

Når deigen er klar, rull den ut til fingertykke pølser eller bruk en stjerneformet kakesprøyte på kjøkkenmaskin for å forme kransekakelengder. Del lengdene i ca. 8 cm lange biter og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter, til stengene er lett gylne. Avkjøl på rist før pynting eller servering.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page