top of page

...

Slik gjør du

Kok opp vann i en kjele og legg halvparten av mandlene i det kokende vannet. La mandlene ligge i 2–3 minutter til skallet løsner og blåser seg opp. Hell av det varme vannet, og legg mandlene over i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. La mandlene tørke over natten, eller tørk dem i ovnen på lav temperatur.

 

Mal både skåldede og uskåldede mandler til en fin konsistens. En mandelkvern gir best resultat, men en foodprosessor kan også brukes. Pass på at mandlene ikke blir for varme under malingen, da dette kan føre til at de skiller ut olje.

 

Bland malte mandler med melis, og elt inn eggehviter gradvis til du får en seig og fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kjølig i minst et par timer. For å gjøre deigen mer smidig kan den varmes i ovnen: pakk deigen i aluminiumsfolie og legg den på 60 °C i ca. 5 timer. Etter avkjøling, la den hvile i kjøleskapet til neste dag eller lenger.

 

Når deigen er klar, rull den ut til fingertykke pølser eller bruk en stjerneformet kakesprøyte på kjøkkenmaskin for å forme kransekakelengder. Del lengdene i ca. 8 cm lange biter og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter, til stengene er lett gylne. Avkjøl på rist før pynting eller servering.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Kransekakestenger

Kransekakestenger

I stedet for å lage en tradisjonell kransekake, kan du forme deigen til små, elegante stenger som er perfekte til jul. Dyppet i melisglasur og drysset med hakkede mandler, blir kransekakestengene en luksuriøs godbit som både smaker og ser imponerende ut. Disse er supre som spiselige julegaver, eller du kan fryse dem og ha en deilig småkake tilgjengelig når du måtte ønske.

(4.7/5)

60 minutter

Lagre
bottom of page